مرکز مشاوره رها:88971606
برای رسیدن به هر موفقیت فردی، ابتدا باید تغییری در باورهای خود ایجاد کرد.
کوچکترین اقدام، بهتر از بزرگترین تصمیم است.
بهترین راه برای پیش بینی آینده ات، ساختن آن است.
زندگیتان با شانس بهتر نمی شود بلکه با تغییر بهتر می شود....
با انکار وجود یک زخم، شما نمی توانید آن زخم را ترمیم کنید.
بررسی موارد کودک آزاری جنسی (SCA) در تهران
خلاصه:
این بررسی با استفاده از یادداشتهای موجود در پروندههای سازمان پزشکی قانونی کشور انجام شد. ناحیه مورد بررسی کل تهران بزرگ بود. مطالعه از نوع توصیفی بوده و موضوعاتی که تحت بررسی قرار گرفت شامل:
1- تعداد مراجعین سازمان پزشکی قانونی جهت بررسی کودک آزاری جنسی، که از طرف ارگانهای دولتی یا شکایت شخصی مراجعه نموده بودند،
2- بررسی شیوع سنی S.C.A(Sexual Child Abuse) در سه گروه سنی: 5-0 سال، 10-6 سال و 15-11 سال.
3- بررسی S.C.A در مناطق مختلف تهران و حومه،
4- بررسی شیوع S.C.A در دوگروه دختران وپسران،
5- بررسی تعداد دفعات انجام تجاوز جنسی و فاصله زمانی مراجعه به مراجع قانونی از زمان قوع تجاوز،
6- بررسی شایعترین محل آسیب در پرده بکارت در مقاربت از راه واژن و همچنین نوع ضایعه مقعدی در مقاربت از راه مقعد در کودکان،
7- بررسی ارتباط S.C.A با فصول سال،
8- درصد مرگ و میر.
بر طبق آمار بدست آمده در جمع 325 مورد مراجعه به سازمان پزشکی قانونی (واحد تهران) داشتیم که بر حسب جمعیت زیر 15 سال تهران شیوع برابر با 06/0% و بروزی برابر با 04/0% نشان میدهد. از نظر شیوع جنسی هم در موارد مراجعه و هم آنها که تجاوز به آنها ثابت شده است، تعداد دختران 7/2 برابر بیش از پسران بوده است.
حداکثر شیوع سنی در پسران بین 10-6 سال و در دختران 15-10 سال بوده است. معمولاً دختران پس از چندین بار مورد تجاوز واقع شدن و با فاصله طولانی از اولین وقوع به مراجع قانونی مراجعه نمودهاند؛ در حالی که پسران اکثراً پس از یکبار مورد تجاوز واقع شدن مورد را نسبتاً سریع به مراجع ذیربط اطلاع میدهند. در نواحی که تراکم جمعیت بیشتر و وضعیت اقتصادی و اجتماعی پایینتری دارند شیوع S.C.A بیشتر است.
شایعترین محل آسیب پرده بکارت بر اثر مقاربت از راه واژن ناحیه تحتانی است. شایعترین قسمت ساعت 6 است اما مقاربت مقعدی، ضایعه شدیدتری در کودکان باقی گذاشته که به صورت خونریزی منتشر همراه با کبودی میباشد. اما در ضایعات موضعی، دو قطب فوقانی وتحتانی حداکثر آسیب را میبینند و به سایر نواحی آسیب کمتری وارد میشود. در مورد دختران با توجه به مزمن بودن حادثه ارتباطی بین زمان مراجعه و فصول سال وجود ندارداما در پسران به وضوح در فصل بهار بیشتر است. در جمع این حادثه 7/2% مرگ و میر داشته که نسبت مرگ و میر در پسران به جمعیت درگیر2/5% و در دختران به کل جمعیت 7/1% بوده است. در ضمن در پسران باکاهش سن مراجعه (زیر 5 سال) مرگ و میر افزایش مییابد. 79% ازموارد مرگ و میر به علت قتل بوده است.
به طور خلاصه: 06/0% از کودکان ما به دلیل آزاررسانی جنسی به مراجع قانونی مراجعه مینمایند. قربانیان دختر 7/2 برابر پسران هستند. حادثه در دختران به طور مزمنتر ایجاد شده و مرگ و میر کمتری نسبت به پسران دارد.
نوشته: دکتر حسن توفیقی (دانشیار و مدیر گروه پزشکی قانونی و طب کار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران.
دکتر مهسا هوشدار.
منبع: www.ensani.ir