• مرکز مشاوره رها:88971606

  • برای رسیدن به هر موفقیت فردی، ابتدا باید تغییری در باورهای خود ایجاد کرد.

  • کوچکترین اقدام، بهتر از بزرگترین تصمیم است.

  • بهترین راه برای پیش بینی آینده ات، ساختن آن است.

  • زندگیتان با شانس بهتر نمی شود بلکه با تغییر بهتر می شود....

  • با انکار وجود یک زخم، شما نمی توانید آن زخم را ترمیم کنید.

بررسی و شناخت خشونت های زنان علیه مردان

کد بلاگ : #379
تاریخ انتشار : پنج شنبه, 18 مهر 1392 16:27
تعداد بازدید : 1702
چاپ ارسال به دوستان
شما این مطلب را ارسال خواهید کرد:
بررسی و شناخت خشونت های زنان علیه مردان
  • Reload بازآوری
بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد
ارسال

 

بررسی و شناخت خشونت های زنان علیه مردان

 

بررسی و شناخت خشونت های زنان علیه مردان"، عنوان پژوهشی است که از بررسی خشونت های گزارش شده طی شش ماهه آخر سال 1382 در روزنامه های کشور مانند جام جم، ایران و همشهری به دست آمده است.
در این پژوهش که در دانشگاه پیام نور تهران انجام شده است، تلاش گردیده تا به سه سوال زیر پاسخ داده شود :

1) خشونت های زنان علیه مردان بررسی شده درروزنامه های کشور از مهر ماه لغایت اسفند 1382 کدامند؟

2)  چه عواملی موجب افزایش خشونت زنان علیه مردان درسال های اخیر شده است؟

3)  پدیده خشونت زنان علیه مردان چه پیامدهای اجتماعی برای جامعه خواهد داشت؟

در این تحقیق به طور خاص خشونت های زنان علیه مردان عنوان نشده است، بلکه یافته های حاصل از بررسی خشونت های مطرح شده، در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

از عوامل خشونت زنان علیه مردان به تحریک زنان توسط مردان، بی اعتنایی به ارزش های اخلاقی و پست انگاشتن نقش های زنانه اشاره شده است و از دلایل افزایش خشونت دختران به رسانه های خشن، نادیده انگاشتن نهاد خانواده، عدم فرهنگ سازی براساس حقوق اسلامی و انسانی، تشنجات خانوادگی و دختران جوان و وسعت اوقات فراغت بدون برنامه ریزی عنوان شده است.


خشونت فقط مختص مردان نیست

مقاله حاضر با بیان این گزاره که خشونت فقط مختص به خشونت مردان علیه زنان نیست بلکه عکس این قضیه نیز در جوامع امروزی یافت میشود، به مقاله ای اشاره کرده و جرایم زنان را به سه قسمت تقسیم می کند: 1- زنان همه انواع بزهکاری را مرتکب میشوند، 2- احساس فشار و هراس از داغ «بزهکاری» برای زنان کاملاً جدی است، 3- زنان دو برابر منحرف تلقی میشوند؛ یکی به خاطر زیر پا گذاشتن قوانین اجتماعی و دیگر به سبب «غیرزنانه» و «غیرطبیعی» بودن کاری که انجام داده اند. زیرا برخلاف قواعد رفتار زنانه دست به عمل خلاف زده اند. باید در مورد این فرض که خشونت منحصراً از ویژگی های تبهکاران مرد است، محتاط باشیم.


1) باید عنوان کرد علاوه بر مسائل روانشناختی، مشکلات ساختاری و مدیریتی نیز در بروز رفتارهای پرخاشگرانه مؤثر هستند. گذر از جامعه سنتی به سوی جامعه مدرن و تضادهایی که فرد در این شرایط با آنها درگیر میشود، میتواند به عنوان دلیل کلی روند رفتارهای پرخاشگرانه و بسیاری از آسیب های اجتماعی مطرح باشد که یکی از این تضادها که در پژوهش حاضر بررسی شده، به افزایش سن ازدواج دختران و الگوگیری از جوامع اروپایی می پردازد. در ادامه آمده است: در جوامع دیگر، اگر ازدواج کمتر شده، گره هایی روانشناختی افراد از راه های دیگری باز میشود، ولی ما از یک طرف می خواهیم در یک جامعه سنتی زندگی کنیم و از سوی دیگر زن را به مرحله پیشرفته ای از کار و زندگی اجتماعی سوق دهیم.

نمونه هایی از خشونت زنان علیه مردان

 

تعریف خشونت ( ( Violence، در این پژوهش این گونه است: خشونت به مثابه عملی است که به صورت عمد یا غیرعمد، نامتجانس با رفتار دیگران باشد.

خشونت در همه جوامع شرقی و غربی وجود دارد و عواقب جدی بر قربانی خود می گذارد؛ از جمله استرس های روانی شدید، بی خوابی ، اضطراب، و حتی مراجعه به بیمارستان ها برای درمان.

در روزنامه ایران(2) مطلبی تحت عنوان "پشیمان نیستم" منتشر شده در بخش حوادث، ماجرای زنی را روایت می کند که در قتل همسرش مشارکت داشته و علت این امر را عدم علاقه و ازدواج اجباری بنا به خواسته دایی خود عنوان می کند. همچنین در روزنامه جام جم(3) زنی که همسرش را به علت مصرف مواد مخدر به قتل رسانده است، گزارش شده است.


دختران خشن

دختران خشن مبحثی است که در این پژوهش به آن اشاره شده است: ویلی هال یکی از گزارشگران خبرگزاری آسوشیتدپرس در مقاله ای با عنوان «افزایش خشونت نزد زنان و دختران آمریکایی» می نویسد، بنا به اظهارات مقامات مسئول امریکا، روز به روز بر تعداد دختران و زنانی که دست به جنایات هولناک می زنند، و نه تنها از کارهای خود پشیمان نیستند بلکه ظاهراً سرشار از لذت میشوند، افزوده می شود که این بسیار خطرناک است. اغلب این زنان مادران کودکان هستند. به راستی چه بلایی بر سر این کودکان خواهد آمد؟

ویلی هال در ادامه مقاله خود ماجرای دختر که 12 ساله ای را مطرح می سازد که در یک مهمانی توسط یکی از دخترهای همکلاسی خود به ضرب گلوله از پای در آمد.

بسیاری از کارشناسان دلیل افزایش خشونت نزد زنان و دختران جامعه آمریکایی را واقعیت خشن جامعه می دانند.

رسانه های خشن

رسانه های خشن می تواند یکی از دلایل بروز خشونت در جامعه باشد. در این مقاله رویکرد جدید رسانه را به خشونت زنان با ذکر مثالی توضیح داده و درباره چگونگی نمود خشونت در رسانه ها از نمود مثبت خشونت زنان به عنوان الگوی زنان دیگر جامعه انتقاد می کند.

هنگامی که خشونت زنان در قالب ارزش های شجاعت زنانه به مخاطبان ارائه میشود، این رفتار برای مخاطب نوعی هنجار به حساب می آید.

در سریالی تحت عنوان خواب و بیداری که در سال 82 از یکی از شبکه های تلویزیون پخش شد، قهرمان داستان زنی به نام ناتاشا بود که حتی از ابراز خشونت با والدین خود دریغ نمی کرد که با تکیه کلام های خشن و حرکات رزمی و فعالیت های نابهنجار اجتماعی برای بینندگان جالب به نظ می آمد.


برخی از پژوهشگران بر این باروند که یکی از عوامل اصلی افزایش بروز خشونت، گسترش نمایش خشونت در تلویزیون و فراوانی نوارهای ویدیویی و سی دی های حاوی صحنه های کشتار زد و خوردها و ماجراهای خونین و مرگبار است که میتواند به منزله الگویی برای بینندگان باشد. حتی برخی از کارشناسان انحرافات اجتماعی دیگر از جمله اعتیاد، سرقت و راهزنی را به تماشای برنامه های خشونت آمیز تلویزیون و سینمایی مربوط می دانند.

 

         دلایل خشونت زنان علیه مردان

از دلایل خیزش زنان علیه مردان نادیده گرفتن حقوق طبیعی آنان و یا سکون جامعه از لحاظ اجتماعی در همان مرحله سنتی با توجه به پیشرفت های صنعتی است.

از دیگر عوامل خشونت زنان تحریک زنان توسط مردان است. " تحریک زنان توسط رفتار مردان در طی زندگی زناشویی است. میرشریفی در طی تحقیقی که در شماره  2284-17  تیر روزنامه اطلاعات انجام داده، بیان نمود که مردان بیشترین تقصیر را در بروز اختلافات زناشویی و کمترین علاقه را برای حل آن دارند؛ بدین ترتیب مردان با رفتارهای آزاردهنده خود باعث بروز زمینه های خشونت در زنان شده و بدون اینکه بخواهند مشکل را حل نمایند به رفتارهای ضد ارزش خود ادامه می دهند." درحقیقت به نوعی خشونت زنان علیه مردان، پاسخی به رفتار های خشونت آمیر مردان است.

دخترانی که مجبور به ازدواج با فردی غیردلخواه شده اند و همچنین اعتیاد همسر نیز از عوامل خشونت زنان علیه مردان دانسته شده است.

 

طلاق؛ ‌اعمال خشونت زنان علیه مردان

در پژوهش مذکور طلاق را یکی از راه های اعمال خشونت زنان عنوان کرده است. "یکی از راه هایی که در مورد این مسئله باید متذکر شد، مسئله طلاق است که به نظر می رسد یکی از ابزارهای خشونت زنان علیه مردان به شمار می رود."

همچنین در بررسی خشونت های ثبت شده زنان علیه مردان، مشخص شده است که تعدادی از زنان با توجه به قانون مهریه و به اجراء گذاشتن مهریه پس از عقد، اقدام به آزار مردان نموده اند.

از پیامدهای خشونت زنان علیه مردان، استمرار بخشیدن به یک زندگی نابهنجار، آموزش خشونت به فرزندان و ایجاد جامعه ای خشن است.

همچنین با توجه به آنکه خشونت زنان نسبت به مردان بیشتر در حالتی تدافعی است، به نظر می رسد عدم آشنایی زنان با حقوق قانونی خود باعث می شود آنها در رویارویی با مشکلات به خشونت روی آورند.

پی نوشت

1)     عزیزی حمیدرضا، جرائم زنانه، روزنامه جام جم، شماره 1380، مرداد 82

2)      ایران، سال دهم، شماره 2681، 8 دی 82

3)      جام جم، شماره 1036، 4 آذر 82

منبع : http://mehrkhane.com



خشونت
خشونت
    • Reload بازآوری
    بزرگ یا کوچک بودن حروف اهمیت ندارد

اطلاعات تماس
آدرس مرکز: تهران - خیابان فلسطین شمالی، بالاتر از بلوار کشاورز، کوچه میرسرابی، پلاک 1، طبقه اول.
شماره تماس: 7- 88971606
ساعات تماس: همه روزه به غیر از جمعه ها و پنج‌شنبه‌ها و روزهای تعطیل از ساعت 8:30 الی 20
شماره فکس: 88963091
شماره مشاوره تلفنی:
9092301510 از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:30 الی 16
ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه ساعت 8:30 الی 20

آدرس کانال تلگرامی مرکز مشاوره رها :  rahaclinic@

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مرکز مشاوره رها می باشد.
طراحی سایت - هاست : وب سپنتا